VOZES a Europa

Comença el programa Erasmus, pel qual VOZES exporta el seu mètode a Itàlia i Portugal

Al barceloní barri de Porta, popular del Districte de Nou Barris, va tenir lloc, a finals d’agost i principis de setembre, una petita però excepcional trobada de la que n’hem estat els amfitrions. Una trobada que trascendirà a la ciutat i al país: VOZES ha començat a exportar a Europa el Sistema d’Ensenyament Musico-social que porta 17 anys implementant aquí. 

El tret de sortida d’aquest projecte va tenir lloc a mitjan de juliol a Pèsaro (Itàlia), on es van reunir, per primera vegada, els tres beneficiaris designats pel programa Erasmus de la Unió Europea que participaran de l’intercanvi. Són les enitats Associazione Rossini (Itàlia) i Musicos d’Ouro (Portugal) com a receptores de la metodologia músico-pedagògica i social de VOZES i, finalment, VOZES.

A finals d’agost, ja a Barcelona, professors vinguts d’aquestes entitats, van oferir una sèrie de tallers per a alumnes d’instrument. També van participar de sessions pràctiques per aprendre a crear un ensamble des de zero o a muntar un repertori. Altrament, de manera molt especial, van col·laborar en l’elaboració col·legiada d’una Guia Europea per a la creació d’Orquestes i Grups Musicals Socials a Europa, seguint l’exitós mètode del Sistema Abreu veneçolà. Un mètode que preveu l’angoixa i el risc d’exclusió social dels joves músics.

La propera fase del projecte serà al mes de desembre a Oporto. Seguirem informant.