El jurat considera la fundació com el millor projecte dins la categoria de Transformació Social

Els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2021 han premiat la fundació VOZES per la seva capacitat de transformació social i, segons la convocatòria, de “transmissió de valors claverians de llibertat i progrés, millora de la qualitat de vida i sensibilització de sectors vulnerables mitjançant el cant coral”.

Des de l’any 2018, aquests guardons pretenen reconèixer i promocionar les millors iniciatives del panorama coral a Catalunya. Set professionals del món de la música i la cultura popular son els responsables d’emetre el veredicte a les candidatures presentades per nominació popular.

Per la seva banda, VOZES, fundada a Barcelona l’any 2004 pel músic i director Pablo González, va iniciar la seva activitat, precisament, amb el Cant Coral, que a dia d’avui segueix sent un dels pilars més importants de l’entitat. Inspirada en el Sistema Nacional de Cors i Orquestres Infantils i Juvenils de Veneçuela, busca, des dels seus inicis, crear un programa musical que integri infants i joves de diferents procedències socials i geogràfiques a partir de la seva veu com a instrument. L’objectiu és promoure el creixement artístic, humà i intel·lectual dels seus participants alhora que contribueix a la cohesió d’aquells grups socials en risc d’exclusió.

A dia d’avui, VOZES compta amb una coral infantil, una de juvenil, la de cambra, la de pares i mares, la de gent gran i la simfònica. Totes elles desenvolupen una activitat artística pròpia i sovint sumen la seva veu a les diferents orquestres simfòniques que conformen l’altre gran pilar de l’entitat.

Amb 18 anys de trajectòria, les diferents Corals VOZES han realitzat més d’un centenar de concerts en espais públics i en recintes de prestigi com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana o l’Auditori de Barcelona. Així mateix, ha participat de diferents iniciatives musicals que s’han celebrat a la ciutat, com els concerts de les festes de La Mercè, les actuacions musicals de la Festa dels Súpers, el Concert per la Llibertat al Camp Nou o La Marató de TV3. A més, ha compartit escenari amb artistes com Macedònia, Suu, Miguel Poveda, Gossos, Gertrudis, Sopa de Cabra o Sabor de Gràcia.

Actualment, uns set-cents infants i joves es beneficien dels diferents programes de VOZES repartits en setze espais diferents de Nou Barris, Sant Martí i Sant Andreu.